De 2 BrouwHeeren

Ons verhaal

Brouwerij De 2 Brouwheeren is ontstaan in 2020. De passie, de vriendschap en het idee was er al eerder, maar de eerste stap tot het zelf maken van bier werd pas in 2020 gezet. Een 5 liter pannetje op het vuur en beginnen! Na de eerste keer heb je de smaak te pakken. Elke keer is het weer spannend als je na 6 weken “pssst!” hoort als je flesje opent. Al snel werd overgestapt naar een automatische brouwketel van 30 liter. Met eigen recepten proberen we unieke bieren te maken waarbij het dorp Mechelen, ons geboortedorp, centraal staat. Is een recept in onze ogen een winnaar, brouwen wij ons bier in grote oplage bij een huurbrouwerij in de regio.

Sander

 

Ik ben opgegroeid in Mechelen en met ongeveer 15 jaar gaan werken bij een restaurant in Mechelen als afwasser en bereider van kleine gerechten. Na het werk werd er altijd wel een even nagetafeld onder het genot van een biertje. Het liefst drink ik gezellig iets met vrienden in een café, restaurant of op het terras. Een beetje het bourgondische, lekker eten met een goed biertje.

Mijn biersmaak is meer voor de ‘bekende’ speciaalbieren met smaken als blond, tripel en donker, alhoewel ik er ook van hou om eens iets nieuws te proberen.

Roel

 

Opgegroeid in Mechelen, begin ik op 13 jarige leeftijd te werken in de horeca bij mijn tante en oom. Afwassen in Café Oud Teuven, Voerstreek, Belgie. Na een jaartje mocht ik op zaterdag meehelpen achter de bar. Kachel aan, lekkere eenvoudige gerechten en een trappist erbij. Even de alledaagse beslommeringen vergeten als klant.  Een geweldige tijd en jeugd! Dit is ook de tijd dat ik de eerste keer in aanraking kom met speciaal bieren. België was in die tijd qua speciaalbier veel verder dan Nederland. Op mijn 16e dronk ik mijn eerste speciaalbier en wat voor een: een Duchesse de Bourgogne. Een fris, zurig biertje dat 18 maanden heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Tot mijn 25e levensjaar schonk ik elk weekend tientallen speciaalbiertjes. Een drukke werkdag werd afgesloten met een speciaalbiertje… genieten! Hierdoor heb ik nog steeds een voorliefde voor Belgische bieren. De laatste jaren is mijn smaak heel divers geworden en kan ik Porters, Stouts, Ipa’s en de vele varianten hiervan, ook heel erg waarderen. 

Ons verhaal

Door de jaren heen

^
1983

Roel proost op het leven

^
1988

Sander proost op het leven

^
2000

Roel’s eerste speciaalbier: Duchesse de Bourgogne 

^
2003

Sander’s eerst speciaalbier: Leffe Blond

^
2007

Roel & Sander leren elkaar kennen

^
2015

Eerste check-in op Untappd

^
2020 jan

Aankoop elektrische brouwketel 30L

^
2020 feb

Brouwcursus gevolgd te Utrecht

^
2020

Eerste brouwsel in elektrische brouwketel 30L