Brouwerij

de 2 brouwheeren

2

Brouwers

6

Bieren

Goed gezelschap, Gezellige tijd, Geweldig bier

Welkom op de website van De 2 Brouwheeren! 

Mechelen Zuid-Limburg

Genot
Met een
Zachte G!

 

Missie

Vanuit onze liefde voor speciaal bier zijn de 2 Brouwheeren ontstaan. Een kleinschalige craftbier brouwerij welke met passie, thuis in Mechelen, craftbieren ontwerpt en brouwt voor iedereen die van bier houdt.  Ben je een speciaal bier drinker thuis of zit je gezellig op een terras met vrienden, wij willen je laten genieten van ons lokaal bier met een verhaal en zijn unieke smaak. De 2 Brouwheeren zorgen voor gezelligheid, kameraadschap en vreugde, daar waar ons bier gedronken wordt.

Mechels Blond

BLOND BIER, een lekkere allemansvriend gebrouwen voor Mechelen. Een bier om het hele jaar door te drinken, met zachte smaken van haver en vlierbloesem. 

6.4% ABV / 24 IBUs / 13 EBC

Vakwerk

WITBIER. Dit bier is een heerlijke dorstlesser tijdens de zomer. Een traditioneel Belgisch witbier met een vleugje passievrucht. Een heel mooi bier, echt vakwerk. Net zoals ons vakwerkdorp Mechelen.

Thuisbrouwsel

5,4% ABV / 21 IBUs / 8 EBC

Von Plettenberg

NEIPA, New England IPA. Bier vernoemd naar een van de Heeren van Wittem. Een verassend hazy bier met fruitige geuren en smaken van verschillende hopsoorten. Een bier om in de zomer uw dorst mee te lessen. Reserveer nu!

Verwacht eind juni 2022. (beperkte oplage)

6.8% ABV / 25 IBUs / 8 EBC

't Vruust dat 't Verrikt

WINTER ALE. Een echt winter bier om te drinken als het buiten vriest dat het kraakt of zo als we in Mechelen zeggen ’t Vruust dat t Verrikt’. Lekker bij de open haard genieten van de kruidige tonen van zoethout, steranijs en andere kruiden.

Thuisbrouwsel

5.9 % ABV / 24 IBUs / 53 EBC

Verrikkeling!

2STOUT. Een stouterik en zoals we in Mechelen zeggen ‘inge Verrikkeling’. Een behoorlijk stevig bier. Deze zoete stout is stevig gehopt wat goed samen gaat met de andere tonen zoals koffie & drop. Een bier om rustig van te genieten. Reserveer nu!

Verwacht eind juni 2022. (beperkte oplage)

6.6% ABV / 64 IBUs / 114 EBC

Nr. Vunnuf!

TRIPEL. Een traditionele Tripel met koriander en sinaasappelschil. Thuisbrouwsel nummer vijf, of zoals we in Mechelen zeggen ‘Nr. Vunnuf!’

Thuisbrouwsel 

8% ABV / 34 IBUs / 14 EBC

Nu te bestellen!

Mechels Blond

22 mei 2021 was het dan zo ver! De eerste 500 flessen, met de hand gevuld met ons Mechels Blond en voorzien van etiket, klaar voor verkoop! Klaar om een stukje plezier te brengen bij de mensen die ons bier drinken!

Binnen 1,5 week was ons Mechels Blond uitverkocht.

!!WoW!!

10 juni 2021 staat onze volgende brouwdag gepland. Wil je zeker zijn van je Mechels Blond, reserveer dan weer snel!

Hoe wordt bier gemaakt?

Het brouwproces

Reeds 2000 tot 3000 jaar voor Christus werd er bier gemaakt. Bier is de oudste en meest geconsumeerde alcoholische drank ter wereld. Hoe wordt een bier van de 2 Brouwheeren nou gemaakt? Wij geven graag wat meer uitleg!