Bier brouwen met

De 2 BrouwHeeren

Altijd al je eigen bier willen maken? Hier is je kans. Onder leiding van de 2 BrouwHeeren maak je een eigen bier bij jou thuis!

Cursus Bierbrouwen op locatie

 

Vond je het altijd al interessant hoe bier wordt gemaakt? Wil je het zelf een proberen of wil je gewoon een leuke dag met vrienden, familie of collega’s hebben? Brouw je eigen bier!  Dit is je kans!

Als enige in Nederland geven wij biercursus op locatie. Met onze elektrische brouwketel komen wij op bezoek in jullie tuinhuis, voetbalkantine of op je werk als leuke teamactiviteit met je collega’s! Hoewel er enkele voorwaarden zijn verbonden aan de locatie, is er heel veel mogelijk*.

U weegt de mout, plet deze en gaat hier vervolgens bier van maken met uw groep. U doet alles zelf.

In de workshop gaan jullie alles doen wat een echte brouwer ook doet. Jullie leren hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer men de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops werken we dus niet met een kant-en-klaar-pakket, maar gaan we samen een ambachtelijk, volmout brouwsel maken. Kortom: jullie leren in één dag alles wat een beginnende brouwer moet weten, van graan tot glas: de ingrediënten om te brouwen, de gebruikte materialen, de verschillende stappen in het brouwproces en het belang van reinigen versus ontsmetten.

Voor wie is deze cursus?

Collega’s, vrienden, familie, noem maar op! Enige voorwaarde is dat je 18 jaar of ouder bent.   

Wat gaan we maken?

Dat u bier gaat maken, is duidelijk! Er zijn echter talloze bierstijlen van over de hele wereld. Wilt u een simpel blond bier, een weizen met een lekkere, dikke schuimkraag, een donkere dubbel voor in de winter of een frisbittere IPA met hoppen uit Nieuw-Zeeland? De keuze is aan u. Wij willen u hierbij adviseren. Het bierproces kan ietwat verschillen per bierstijl maar is overwegend hetzelfde.  

 Wanneer?

 Doe een voorstel! Wij hebben geen vaste dagen gepland en alles is in onderling overleg.

Tijd

De brouwcursus duurt 2 dagen. De eerste dag duurt gemiddeld 7 uur. Op deze dag wordt het bier gebrouwen. De tweede dag duurt 3 ongeveer 3 uurtjes. Tussen de 2 cursusdagen in, staat het bier te vergisten bij u thuis! Dit duurt ongeveer 2 a 3 weken. Op de tweede cursusdag wordt het bier dan gebotteld en worden de flesjes desgewenst voorzien van etiket. De tweede cursusdag kan ook door de 2 Brouwheeren worden gedaan indien gewenst. De cursus kan zowel overdag als in de avonduren worden gegeven. 

Na de tweede cursusdag is het even wachten…. Iets wat minder leuk is. Sommige bieren zijn na 2 weken al prima drinkbaar op fles. Sommigen hebben twee maanden of langer nodig willen zij volledig tot hun recht komen.

En dan zijn jullie eindelijk aan de beurt om te proeven!

Bierproeverij en hapjes

Tijdens het maischen en de kook, zijn wij niet continu bezig. Dit geeft ons de tijd om samen enkele bierstijlen te proeven. De 2 BrouwHeeren geven de voorkeur aan lokaal craftbier. Ontdek hoe geweldig eigengemaakt bier uit de streek is. Ook kan er desgevraagd een lunch/ hapjes worden verzorgd. 

Prijs

De kosten zijn € 55,00 per persoon incl. bierproeverij en minimaal 5 flesjes bier p.p. Ideale groepsgrote is tussen de 5 en 10 personen. Wijkt dit af, dan neem contact op met ons voor de mogelijkheden/ offerte op maat.

Aanmelden?
Neem via onze mail: info@de2brouwheeren.nl contact met ons op en deel je wensen met ons.